Sticla

Tipuri de sticla

 

applications low e glass 11 Geam termopan clar

 

Acest tip de geam asigura o dispersie superioara a luminii. Un alt avantaj al acestui tip de geam este acela ca este ieftin si ca asigura o izolatie superioara geamurilor normale, fiind insa modelul de baza.

 

2 Geam termopan reflexi

 

Sticla acestui tip de geam este colorata in argintiu si are efect de oglinda. Caracteristica principala a geamului termopan reflexiv este aceea ca, daca lumina din exterior este mai puternica decat cea din interior, atunci geamul impiedica patrunderea emisiilor. Devenind oglinda in exterior se sporeste gradul de intimitate, insa dezavantajul este ca acest efect nu mai este valabil pe timpul noptii.

 

3 Geam termopan mat

 

Spre deosebire de geamul termopan reflexiv, cel mat protejeaza camerele de privirile trecatorilor si pe timpul noptii, atunci cand in interior exista o lumina aprinsa. Acest tip de geam este folosit pentru locurile unde nu este nevoie de emisii ale luminii foarte puternice.

 

4 Geam termopan fumuriu

 

Caracteristica principala a acestui geam este aceea ca respinge emisiile de raze ultraviolete. Astfel, poate fi folosit pentru locuintele orientate catre soare pentru a proteja plantele, culorile covoarelor sau ale mobilierului.

 

5 Geam termopan low e
Geam-termopan

Geam-termopan

 

Low e” este abreviere de la “Low emissivity”, ceea ce se traduce prin
“emisii scazute”.

 

Acest tip de geam impiedica patrunderea radiatiilor de
unda mare (caldura) prin joasa emisivitate. Toate materialele absorb, reflecta si emit energie. Cu cat un material reflecta mai multa energie, cu atat termoizolatia sa este mai de calitate. Astfel se explica de ce acest tip de geam confera o izolatie superioara fata de celelalte.
Exista si geam termopan low e cu argon si krypton. Aceste gaze inerte, introduse in camerele geamului, creeaza un strat izolator suplimentar.

 

6 Geam termopan ornamental Sticla acestui geam (clara sau mata) este obtinuta prin sablonare si poate avea diverse efecte ornamentale – de cristal, tip vitralii etc. .In principal, aceste geamuri sunt folosite pentru a personaliza o locuinta.

 

Important de stiut:
low eLoe-w – Importanta geamului de tip Low-E low e
Principiul geamului LOW-E este simplu: o foaie de geam pierde 90% din caldura; pe cand doua foi de geam care alcatuiesc geamul termoizolator pierd 50 %

.O foaie de sticla obisnuit groasa de 4 mm transfera 90% din caldura, deci are o pierdere foarte mare, coeficientul de transfer termic fiind k=5,4 W/mpK. Un geam termopan cu etansare dubla, alcatuit din doua foi de sticla cu grosimea de 4 mm fiecare, având un cadru din bagheta-distantier de aluminiu de 16 mm umpluta cu silicagel si un cordon de butil extrudat aplicat pe laturile baghetei, menit sa constituie o bariera impotriva vaporilor de apa, are coeficientul de transfer termick=2,8 W/mpk.

Deci, avem următoarele tipuri de geamuri termopan cu efecte speciale:

Geamuri Low- E – mențin căldura în interiora1
Utilizarea geamurilor Low-E reduce pierderea de căldură din interiorul casei sau a oficiilor. Vă permite să economisiți pentru

 

încălzirea încăperilor pe timp de iarnă. Costul pentru încălzire se reduce cu aproximativ 40 %. Tehnologia acestor ferestre constă în faptul că pe suprafața unei sticle este acoperit cu un strat special de dioxid de argint. Stratul de dioxid de argint permite pătrunderea razelor solare și a căldurii în interior dar nu permite ca aceasta să fie emanată afară. Astfel are loc conservarea căldurii.

 

Geamurile termopan IZOSol au un efect multifuncțional, mențin căldura în interior pe timp de iarnă și nu permit intrarea căldurii excesive în interior pe timp de vară. Aceste proprietăți nu împiedică ca lumina solară să pătrundă în încăpere. Straturile de dioxid de titan și argint creeză efectul unui filtru transparent care permite intrarea luminii solare dar nu permite patrunderea căldurii pe timp de vară, cît și reduce semnificativ pierderea de caldură pe timp de iarnă. De asemenea există posibilitatea de a tonifia geamurile termopan, astfel veți rezolva poblema intimității a locuinței sau a oficiului Dvs.

Geamuri IZOFon – izolare fonică sporităa3
Atunci când locuiți sau aveți oficiu lângă autostrăzi aglomerate, cale ferată sau în locuri cu zgomot sporit vă propunem să instalați geamuri ZOFon. Proprietățile de izolare fonică pe care le dețin aceste geamuri vă permite să reduceți considerabil gălagia și să aveți confortul necesar în locuința Dvs. Izolarea fonică are loc prin înlocuirea geamurilor simple cu geamuri laminate care au o grosime mai mare. Rezistența la factorii externi a acestor geamuri crește. Este foarte greu să spargi un astfel de geam iar în cazul când aceast fapt se produce cioburile rămân pe stratul de peliculă din interior. Astfel veți reduce considerabil posibilitatea de a produce posibile leziuni sau daune corporale familiei sau a angajaților Dvs.

Mai jos va prezentam cat de important este alegerea pachetului termopan pentru a mentine cat mai bine caldura in casele dvs:

 

a4a5a6a7